Viime aikojen kuulumisia

Vajaat pari viikkoa on aikaa kevään ykköstykitykseen Kuopion SM-maantiejuoksujen puolimaralle. Se taitaakin jäädä kevään ainoaksi maantiekisaksi, kun en viikonlopun Karhu-viestiinkään kovista kosiskeluista huolimatta jaksanut lähteä. Kiitos jannuille kuitenkin suklaarasioista ja ruusukimpuista, ehkä ensi vuonna viivalle tulenkin.

Viime aikojen treeni on keskittynyt pääasiassa sulille maantiebaanoille. Jalkoja on totutettu asfaltin vaatimaan syöntiin ja vähitellen selvää kehittymistä on näkyvissä. Hakunilassa joku viikko sitten vetäisty kympin ennätys 31.31 meni kohtalaisen kankeilla jaloilla, mutta toivottavasti parannusta Kuopiossa tuohon menoon tulee. Ohjelmasta on löytynyt viime aikoina myös semmoinen harvinaisuus kuin 20 kilometrin kiihtyvä ja eilen taottiin 10x 1km minuutin palautuksella. Tuo treeni tuli vetäistyä Leppävaarassa kilometrin pätkää edestakaisin ja joka toinen veto päättyi n. 300 metrin tiukkaan ylämäkeen. Joku muukin oli pääsiäisenä vetänyt kyseisessä mäessä tyhjennysharjoitusta tiellä olleista mahalaktaattinäytteistä päätellen. Sinäänsä tuo näky helpotti omaa treeniä, kun tiesi että jollekin mäki on tuntunut vielä pahemmalta kuin itselle.

On tässä muualle kuitenkin ehditty skriivailemaan paitsi tänne. Jos ei Hevoskuurin setteihin ole vielä ehtinyt perehtyä niin tuosta löytyvät linkit pariin kirjoitelmiini:

http://www.hevoskuuri.fi/valmennus/2279-juoksukoulusta-vauhtia-harrastukseen

http://www.hevoskuuri.fi/valmennus/2338-zumba-sukupolvi-juoksee

Ja jos haluaa meikäläisen kanssa lähteä lenkille toukokuussa ja vielä samalla tukea WWF:n työtä Itämeren puolesta niin voi ilmoittautua Juokse meresi edestä -juoksutapahtumaan  Lauttasaaressa 23.5. klo 17.30.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s