Dublinin Euroopan joukkuemestaruuskilpailut

Onko jotain suomalaisempaa kuin viettää juhannus pienessä viimassa ja sateessa? Kun Suomessa vallitsi epäjuhannukselliset säät, oli pakko suunnata Dubliniin virittäytymään todelliseen juhannustunnelmaan. Euroopan joukkuemestaruuskilpailuihin Dubliniin tuli maajoukkuevalinta Lahdessa juostun leppoisan estekisan (9.15) perusteella. Onneksi siihen ehti vielä yhden treenin seuraavalla viikolla heittää päälle niin ei ihan viime syksyn Ruotsi-ottelun jälkihiellä tarvinnut rataa kiertää Euroopan kakkosvalioiden seurassa.

Estejuoksuhan on meikäläiselle harrastuksia siinä missä esimerkiksi jääkiekkoilijalle rillaus tai poikaholidayt. Kovasti lupailin syksyllä että aitoihin panostaisin talven aikana, mutta pienet jatkuvat jalkavaivat eivät oikein ole houkuttaneet testaamaan edes yhtä yksittäistä aitaa pitkän talven aikana joten taas sitä oltiin hieman puskista repäistynä viivalla.

Clarion Hotel ADublin Airport

Clarion Hotel Dublin Airport

Kuten televisiolähetyksistäkin saattoi päätellä kaikki Irlannissa oli hoidettu viimeisen päälle erinomaisesti. Clarionin lentokenttähotellista tuli mieleen Missourin ajan maantievarsimotellit tiukkoine röökin katkuineen. Vaikka aamuisin herätessä oli olo kuin olisi yön aikana sauhutellut kartongin, niin silti happi virtasi keuhkoissa parhaiten moneen viikkoon sunnuntaina kisan hetkellä, joten pienestä siedätyshoidosta taisi olla vain hyötyä.

Aikuisten major-tason edustustehtävien debytantteja kehäraakit Tuomo, minä ja meikäläinen rivissä.

Kehäraakkeja, mutta aikuisten major-tason edustustehtävien debytantteja Tuomo, Minna ja meikäläinen rivissä.

Oman juoksun aika tuli sunnuntaina ja oli hieno virittäytyä kilpailuun Tuomon loistoisan kasin kirin nähtyäni. Sandellsin vedon aikana olin jo verryttelemässä joten lisäpumppia sain vasta kuultuani voitosta Suomen huoltoteltalla. Tosin sillä hetkellä hienoinen huoli oli päällä kun calling kutsuisi muutaman minuutin päästä ja verta alkoi purskuta nenästä. Liekö yöllinen röökin sauhuttelu kuivattanut nenää, mutta paperituppo nenään ja callingiin. Hieman kilpakaverit imettelivt mutta koska kyseessä ei ole pelit ja lenkit ja estejuoksussa veri lentää useammin kuin jääkiekkokaukalossa niin eipä siitä isompaa hälyä paikalla noussut. Unkarin jannu jopa uskalsi verituposta huolimatta tulla kysymään sattuisiko minulla olemaan ylimääräistä nenälaastaria.

Callingissa sitten venähtikin ennätyksellinen aika. Kaikenlaiseen on Jenkeissä tottunut mutta se oli uutta että muutaman neliön tilassa seisoskeltiin 45 min ennen radalle pääsyä. Yksi veto takasuoralla ja viivalle. Sää oli tuju: +13 ja raju tuuli. Erittäin paljon Keskilänttä oli ilmassa. Hieman kankeilla jaloilla lähdettiin liikkeelle eikä ensimmäisellä kierroksella vetohaluja oikein löytynyt keneltäkään mutta sitten alkoi vauhdin pito. Olin toivonut extrahidasta kisaa alusta alkaen, mutta ensimmäinen tonni kiihtyen n. 3 min. Porukka hieman repesi toisen tonnin alkaessa ja otin paikan taustaporukassa Belgian jannun peesissä. Jätkä tosin huojui esteillä enemmän kuin säännöt sallivat mutta mieli ei tuulessa vetohommiinkaan palanut. 1600m kohdan vesiesteessä belgialainen sitten suhahti suoraan vesiesteeseen pukin päältä. Jouduin sitten kuin vahingossa taustaporukan jänikseksi ja vetohommat eivät edelleenkään kiinnostaneet joten laitoin ihan hölkäksi ja ruotsin jannu tulikin reilun kierroksen jälkeen ohitse, mutta kierrosaika taisi pudota kertarysäyksellä viidellä sekunnilla. Loppupätkä menikin sitten Ruotsin jannun kanssa juostessa ja viimeisen kierroksen takasuoralla hain jo hyvää iskun paikkaa mutta viimeinen vesieste meni umpisurkeasti ja eroa ruotsalaiseen tuli muutama metri liikaa joita ei enää lopussa kiinni saanut. Sijoitus kymmenes joten hyvin odotetunlainen sijan suhteen. Juoksu muuten ihan vetreän tuntuista joten eiköhän tästä hyvän treenijakson jälkeen ala jalat taas liikkua odotettuun tahtiin ja ainakin Dublinin reissu antoi uutta potkua taas jatkoon että tätä on saatava lisää!

Olen päättänyt muuttaa hieman kevyempään somettamiseen että päivitystahtia saisi lisättyä. Seurasin muiden viriilien somelaisten juoksijoiden esimerkkiä ja siirryin Facebookiin sivuineni. Joten ei muuta kuin tästä tykkämään sivustosta!

Alla vielä hieman tunnelmapaloja Dublinista:

Ivet lalova "nimmarinmetsästäjien" saalistettavana.

Ivet lalova “nimmarinmetsästäjien” saalistettavana.

17-vuotiaiden MM-joukkueeseen valittu Johanna Matintalo naisten 800m:llä

17-vuotiaiden MM-joukkueeseen valittu Johanna Matintalo naisten 800m:llä

Sandra Virittämässä viimeisellä esteellä voittoisaa kiriään.

Sandra Virittämässä viimeisellä esteellä voittoisaa kiriään.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Jarkko miesten lenkkivitosen letkassa. Ensimmäinen 2km 6.40.

Banquet

Banquet

3 thoughts on “Dublinin Euroopan joukkuemestaruuskilpailut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s