#MyDubai

Reilu viikko Dubaissa tuli vietettyä. Kiitos Anne-Marin, saimme erittäin laajan käsityksen kaupungista ja pääsimme tuossa ajassa myös hyvin käsiksi sen sieluun! Itse haluan matkustellessa päästä pintaa syvemmälle, ja myös Dubaissa se onnistui pintakiillosta huolimatta. Sama loppufiilis tuli kuin aikanaan Las Vegasissa käydessä eli kiva paikka käväistä mutta glitteristä saa nopeasti myös tarpeeksi. Ja siitä syystä ei päädy henkilökohtaisten matkailusuosikkien joukkoon. Listasin kuitenkin kolme syytä miksi kannattaa Dubaihin suunnata.

1. Ruoka

Ylivoimainen ykkössyy Dubaihin paluulle olisi ne lukuisat ravintolat ja snägärit jotka jäivät syömättä. Dubaista löytyy kaikenmaalaista ja -hintaista ravintolaa. Ainoastaan Kuparipannu ja Iskelmä Baari puuttuvat.

Itse rakastan autenttista snägäriruokaa. Joten visiitit Al Satwan punjabilaisessa Ravi Restaurantissa ja rantaraitin Bu Qtairissa olivat ehdottomat huipennukset. Bu Qtairista saa täydellisen kuvan Anthony Bourdainin No Reservations -klipistä YouTubesta. Mahtava fiilis syödä pahvilautasilta muovihaarukoilla tuoretta kalaa pramean Burj Al Arabin hohtaessa taustalta.

IMG_1600

IMG_1570

IMG_1375 IMG_1558 IMG_1367

2. Juoksu

Flat and fast. Mitä muuta voisi Dubaista sanoa. Juoksureitit ovat hieman vähissä mutta maratonharjoitteluun soveltuvaa tasaista baanaa löytyy. Ainakin rannalta löytyvä eksoottinen pehmeä kumimatto oli myös mukava uusi tuttavuus alustana. Ei kuitenkaan henkilökohtainen juoksusuosikki kokonaisuutena joten lisärispektit että Anne-Mari pystyy ja jaksaa hyvää treeniä pitää Dubaissa yllä.

Kilpailuita löytyy sen sijaan paljon: nopeita ja hyviä. Käy juoksemassa rekordit uusiksi – jos aikaa syömisen ohesta löytyy. Vielä kun tapahtumien järjestelyt nousisivat juoksemisen arvoiselle tasolle niin paikka olisi kilpailijan taivas. Tuolta kannattaa tsekata kisoja. Vinkki: metsästä erityisesti porrasjuoksuja!

IMG_0005

IMG_1812 IMG_0083

IMG_1445

3. Överit

Kaikki Dubaissa käyneet tietävät paikallisen taipumuksen övereihin. Kiitos Hannun, ensimmäisestä päivästä alkaen ykkösharrastukseksi muodostui kuitenkin rekisterikilpien bongaus. Onhan Dubai täynnä hienoja autoja, mutta mitä pienempi rekisterinumero sitä kovempi jätkä. Alin rekkari tällä kertaa “X 8” Dubain maran maaliintuloaluella. Joku sheikki oli tullut kisoja katsomaan. Eli parantamisen varaa jäi tulevaan.

Kaikkien aikojen kallein rekkari muuten ollut Abu Dhabin ykkönen. Hintaa rekisterikilpien huutokaupassa tuolle tuli 14,3 miljoonaa dollaria. Paras Abu Dhabin bongaus oli “18”. Kyllä tuostakin jokunen (sata?)tonni maksettu.

IMG_1663 IMG_1649 IMG_1883

2 thoughts on “#MyDubai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s